8/4/11

rajin..

Assalamualaikum sume..=)

SEHAT?? Saye alhamdullilah sehat. Cane puase? ok? saye nye hari 1st lagi dah asik tido siang je. Ade la dlm 4 jam tdo ,mata pon dah lebab sebb asik tdo.Tajuk entry hari ni RAJIN. Rajin sebb rase nk menulis blog. Tu je. Dengan ini saye nk bgtau yang saye dah berhnti keje part time. Tipu, saye rase saye keje full time, dari pgi smpai mlm hari2 xcuti. Bos bg cti , tapi saye xnk cuti, sebb bes sgt duk jge kedai tu. hehe. ( yeke )

Hari sabtu lepas, saye telah berjln2 di sekitar K.L. Disebbkn kteorg xcuti time keje, so kteorg dah plan awal2 nk behnti keje pada 29 julai iaitu pada hari jumaat. Sebbnye, sabtu nk jalan2 nk cri hadiah org. So, mule2 g ampang park, mcm bese mkn roti nan cheese. Memg menambah fat je saye ni!haha. Tapi xpe, buln pose leh kurgkan fat gak kan. Degn cara, g lah bertawih , kalo rajin. Pastu , kteorg nk g SOGO. Sgguh terharu, sebbnye hari tu, sogo open for members card only. Jahat la sogo!hehe. Tapi xpe, kteorg pon jln2 , exercise kaki nek tren . 

Our  next destination was Mid valley. Tidak dpt dinafikan, memg mid la tmpat paling ideal untuk mencri baju2. Bukn di sogo sane. Tapi kalo ikut ranking, Alamanda still tempat pertama . Hehe. Setelah puas pusing2 cari kedai bju, last2 tgk peta gak and finally dapat gak lah cari sweater nk bg hadiah kat org. wee~
Ske x ske x?? Mesti ske punye lah. hehe. 

Okay, bos ckp esok 5hb dpt gaji. Gaji kedua. Tapi xtau bape cz dah buat perjanjian baru. Ikut bos la nk bg bape. Saye trime je la. Tapi harap2, bos murah hati. Bile dah x keje camni la jdinye, berseng lenang. hehe. Dlu bgun pagi mesti dah siap2 nk g keje. Kalo rajin, msk jap, bwk bekal. Skrg dah xpyh lagi . Skrg tdo jap pagi2. Ish3, teruknye saye. Xpe, at least hari ni xtdo siang. Pagi pon tdo jap je. Tu pon sebb fon berbunyi. Kalo x, mesti tdo je kan.

Esok, kite try ea untuk tidak tdo pagi. Lepas sahur jgn tdo, bukak lah laptp cepat2 untuk menonton cerite no ordinary family. Sgt best!! Ni la hasil daripada keje kat cyber cafe. Men download cerite. Tapi bukn saye yg donload, staff lagi sorg tu.Hehe. Saye hanye menemankan je. 

Ok lah, kene stop skrg, cz nak hidang mknan. Tapi sebelum tu, bce la ni, saye copy dari blog cik maslin ..=) cz mcm best lak ayat dia ni : -

If you love someone very deeply , SHOW it .
Care for her , 
Pay attention everything about her ,
Stand by her , 
and Fight for her heart. 
DO Not just mouthing a cliche , cause everybody can do it . 
But it takes the right person to prove the meaning of that beautiful word :).

Wassalam~ 
thanks for reading. =)



4 comments:

  1. uuuuuuuu , ade nama aku laa ;')
    hehe

    ReplyDelete
  2. aah, ko kan famous..hehe

    ReplyDelete
  3. awk, mst org yg awk bg sweater 2 ske sgt kn??=)

    ReplyDelete